Grunt, że zostały zjedzone co do jednej, czyli o czymś to świadczy:)
Przepis wystarczy na ok. 30 babeczek
Składniki:
- 240g miękkiego masła
- 300g białego cukru
- skórka z jednej cytryny
- 4 jajka
- 400g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 ml mleka
- 100g białej posiekanej czekolady
krem:
- 200g miękkiego masła
- 2 łyżki kakao
Masło utrzeć ręcznie z cukrem do białości. Dodać skórkę z cytryny i stopniowo wymieszane jajka. Po każdym dodaniu porcji jajek, należy je dokładnie wmieszać w
maślaną masę. Następnie dodać połowę przesianej mąki i połowę mleka.
Dokładnie wymieszać. Dodać pozostałą mąkę i mleko oraz proszek do
pieczenia.
Masę wyłożyć do foremek, napełniając je do 3/4 wysokości. Piec w 180C piec ok.15-18 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz