środa, 9 kwietnia 2014

Galaretkowiec/ Jelly cake

Chwila czasu,
wyjątkowa okazja
inspiracja sernikiem na zimno
i oto on
Przepis:
4 galaretki- każda w innym kolorze
3 serki homogenizowane po 150 g
biszkopty na 1 warstwę okrągłe lub podłużne

3 galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej przegotowanej wody w różnych naczyniach, schłodzić do stężenia.
Żółtą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, schłodzić i wymieszać z serkami.

Pocięte w kostki 3 galaretki rozsypać na dno naczynia, zalać serkami z galaretką, na wierzch ułożyć biszkopty i schłodzić do stężenia, najlepiej na noc.
Doskonały deser na zbliżające się Święta Wielkanocne.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz